Splitsing Regio Midden Nederland naar Regio Utrecht en Regio Flevoland definitief

Woensdagavond 11 september j.l. hebben de leden van de VVD Regio Midden Nederland definitief unaniem ingestemd met een opdeling in twee nieuwe regio's: Flevoland en Utrecht. De twee nieuwe regio's volgen geografisch de provincie-grenzen.

In een zeer gemoedelijke en gezellige vergadering stemden de leden van de inmiddels voormalige regio Midden Nederland woensdagavond 11 september j.l. in met de vorming van twee nieuwe netwerken Utrecht en Flevoland. Onder leiding van de als technisch voorzitter optredende, scheidend voorzitter van de oude gecombineerde regio, Tjapko Poppens, was er alle ruimte voor discussie, beschouwing en vooral ook terugblikken op een mooie periode. Na een uitstekende presentatie van het financiële voorstel voor splitsing door penningmeester René Broekhuis, volgde de benoeming van de twee nieuwe besturen voor Flevoland en Utrecht. Hiermee en na de vaststelling van de begrotingen voor het resterende deel van 2019, was de splitsing een feit.

De gezamenlijke vergadering van beide nieuwe regionetwerken vervolgde met discussie en politieke actualiteit uit waterschap HdSR, Eerste Kamer en beide Provincies. De afsluiting bestond uit een uitgebreid dankwoord voor oud-Commissaris van de Koning, Willibrord van Beek en oud-gedeputeerde Dennis Straat. 

Natuurlijk mocht een lovend dankwoord voor de inzet van (inmiddels oud-)voorzitter Tjapko Poppens niet ontbreken. De nieuwe interim-voorzitter Jan Hagens van Regio Utrecht stond uitgebreid stil bij zijn kwaliteiten.

De borrel met de traditionele bitterballen was nog lang gezellig!