Uitnodiging om deel te nemen: Masterclass 2020

Uitnodiging om deel te nemen! Op zaterdag 11 januari 2020 aanstaande is het zover, dan gaat de Masterclass in de Regio Utrecht van start! In het verleden is deze Masterclass voor veel leden het begin geweest van een mooie ‘carrière’ binnen de VVD.

Doel Regionale Masterclass VVD

Deze Masterclass is bedoeld om talent in de regio Utrecht verder te ontwikkelen. Deze Regionale Masterclass volgt de officiële leerlijn van hét talent-ontwikkel-instituut binnen de VVD: de Haya van Somerenstichting.

Voor wie:

De Masterclass is er voor VVD-leden die meer willen (gaan) bijdragen aan onze samenleving. Die willen groeien in wat ze doen en kunnen. Die een ambitie hebben in de politiek of in een bestuur. Die een mening hebben en een liberale visie op onze samenleving en zich daarvoor in willen zetten. Die denken aan een raadslidmaatschap, een functie binnen het waterschap, de Provinciale Staten, een bestuurlijke functie of aan een rol in een commissie of een thematisch netwerk binnen de VVD.

Invulling Masterclass

Onder voorbehoud en voor een beeld van de inhoud, is dit de agenda:

-          11 januari 2020 Introductie en Liberalisme II + III

-          8 februari 2020 Campagne en medialandschap

-          7 maart 2020    Onderhandelen en integriteit

-          4 april              Presentatie II

-          2 mei               Debat II

-          6 juni               VVD festival/voorjaarscongres

-          13 juni             Simulatiespel

-          4 juli                Liberale loopbanen met de Permanente Scoutings-cie en afsluitende lunch.

Alle masterclass-bijeenkomsten zijn op zaterdag van 9.30 tot 16.30 uur op een locatie in de provincie Utrecht.

 

Toelatingseisen voor de Regionale Masterclass

-          VVD-lidmaatschap

-          Wonend in de VVD Regio Utrecht

-          Minimaal de volgende drie trainingen gevolgd: Debat I, Liberalisme I en Presentatie I

Let op: het kan natuurlijk zijn dat aan de eis qua trainingen niet of nog niet geheel is voldaan. Als dat ingevuld kan worden via extra workshops/trainingen vóórdat de Masterclass begint, laat dat dan vooral geen belemmering zijn om te solliciteren. Tip: neem contact op met de lokale opleider en talentmanager van het eigen netwerk. Hij/zij kan u helpen door voor extra opleiding te zorgen en/of kijk op mijnvvd.nl waar en wanneer de trainingen worden aangeboden.

Procedure:

Aanmelden kan tot en met vrijdag 21 november 2019 door een motivatiebrief en CV te sturen naar VVDRMC@gmail.com. Het verzoek is om in de CV duidelijk de aanwezige VVD-relevante ervaring te vermelden, bijvoorbeeld de gevolgde trainingen. In een motivatiebrief van max. 200 woorden lezen wat de persoonlijke motivatie is om deel te nemen aan deze Regionale Masterclass van de VVD.

Uiterlijk 25 november 2019 is er contact of de aanmelding wordt gevolgd door een gesprek. Deze selectiegesprekken worden gehouden op 30 november 2019 in het Van der Valk hotel in Breukelen. Natuurlijk kan het voorkomen dat deze data niet schikken, maar dat lezen wij dan graag als toevoeging in de motivatiebrief.

Kosten

De bijdrage aan deze Regionale Masterclass is EUR 300,-. Dit is inclusief vergaderlocatie, kosten van de trainers, lunch en koffie/thee. Let op: dit bedrag moet (na positieve uitkomst van de selectie) voorafgaand aan de eerste cursusdatum worden betaald.

Vragen over de Regionale Masterclass? Neem dan contact op met het bestuurslid Opleiding & Talentontwikkeling van de Regio Utrecht: Yvonne Welter via telefoon: 06-50 58 11 92 of email: VVDRMC@gmail.com
 

“Tijdens de Regionale Masterclass heb ik veel geleerd over hoe politiek werkt, uiteindelijk ben ik hierdoor terecht gekomen in de Provinciale Staten”, deelnemer Regionale Masterclass 2018 

We zien een sollicitatie met veel belangstelling tegemoet!

Namens de Regio Utrecht,

Opleiding & Talentmanagement,

Peter-Paul Greup

Roy van Run

Yvonne Welter